perjantai 3. elokuuta 2012

Runko rakentuu

Keskiviikkoiltana tontilla odotti iso muutos:  talo oli alkanut nousta. Taloteko rakentaa meidän talomme vesikattoon ja lämmitysvalmiiksi.  Siitä jatkavat muut urakoitsijat.

Ihmettelimme "ikkunoita" ja "ovia"  ja kiertelimme "talon" sisällä tiloja mittailemassa.  Toisaalta talo tuntuu isolta, toisaalta jokin hämää ja jotkin etäisyydet tuntuvat pieniltä. Talon saattoi jo alkaa nähdä, vaikka pystyssä ei vielä ollut kuin kolmen alakerran seinän runkopuut.

Keskiviikkona oli tehty myös viimeiset valut, ja autotalli ja -katoskin ovat valmiina rakennettavaksi. 

Tänään puolilta päivin oli  talon rungon pystytys edennyt olohuoneen puolelle - paitsi että kaarevan seinän rakentajat näyttävät jättävän viimeiseksi. Päädyssä olevat palkit osoittanevat olohuoneen kattokorkeuden.

Kuvan alareunassa muuten on näkyvissä maanantai-illan askarteluni tulos.  Tontilla on oltava varoituskilvet, jotta emme joudu vastuuseen mahdollisesti ulkopuoliselle aiheutuneista vahingoista, jos hän luvatta on mennyt tontille ja satuttanut itseään.

Välipohjavasatkin olivat saaneet jo paikkansa.  Tästä kuvasta voi jo aavistella, miten korkealta katselemme maisemaa, kun istumme yläkerran parvekkeella.

Nopeasti työ näyttää etenevän, ja jo ensi viikolla talo alkaa varmaankin näyttää talolta.

Ei kommentteja: